Compania de stat Cupru Min Abrud din judetul Alba, a mai scos la vânzare un stoc de 12.000 de tone de concentrat de cupru. Vanzarea s-a făcut printr-o licitație internațională deschisă pe care producătorul de cupru  a programat-o marți 16 aprilie.

Deși caietul de sarcici a fost solicitat de mai multe firme, la licitația desfășurată la sediul din Abrud s-au arătat interesate doar trei mari companii Merlion Resources, Ronefer și Trafigura. Durata contractului este de 4 luni. Licitația s-a desfășurat fără probleme iar câștigătorul urmează să fie anunțat după ce o comisie va analiza ofertele primite.

În momentul de față Merlion Resources, deține un contract, destul de controversat, de achiziție a 80.000 de tone de concentrat de cupru.

Cupru Min SA Abrud este o companie aflată în subordinea Ministerului Economiei, având 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.