O nouă licitație la Cupru Min SA Abrud. Compania minieră a avut un excedent față de contractul aflat în derulare.

Compania de stat Cupru Min Abrud din judetul Alba, a mai scos la vânzare un stoc de 12.000 de tone de concentrat de cupru. Vanzarea s-a făcut printr-o licitație internațională deschisă pe care producătorul de cupru  a programat-o marți 16 aprilie.

Deși caietul de sarcici a fost solicitat de mai multe firme, la licitația desfășurată la sediul din Abrud s-au arătat interesate doar trei mari companii Merlion Resources, Ronefer și Trafigura. Durata contractului este de 4 luni. Licitația s-a desfășurat fără probleme iar câștigătorul urmează să fie anunțat după ce o comisie va analiza ofertele primite.

În momentul de față Merlion Resources, deține un contract, destul de controversat, de achiziție a 80.000 de tone de concentrat de cupru.

Cupru Min SA Abrud este o companie aflată în subordinea Ministerului Economiei, având 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

 

Articolul precedent365 de locuri de muncă disponibile în județ
Articolul următorAngajații din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud solidari cu colegii din țară. Cerem să fim respectaţi şi legea să fie aplicată şi pentru noi

Comments are closed.