La Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va avea loc miercuri, 26 septembrie 2018, începând cu orele 17:00, o nouă întâlnire a membrilor Clubului de Lectură ,,LecturALBA”.

Întâlnirea este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Membrii Clubului de lectură ,,LecturALBA” au propus pentru această întâlnire două noi cărți ce pot fi împrumutate de la biblioteca județeană:

Trei într-o barcă, autor Jerome K. Jerome și Asta-i viață!, autor Grigore Gonța.

Cartea Asta-i viața! a fost lansată în luna august chiar la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în prezența autorului și a unui public numeros.

În cadrul clubului, toți iubitorii de lectură au prilejul să poarte un dialog viu prin care se pot pune întrebări, se pot da răspunsuri, se pot face interpretări ale textelor citite, se poate lectura sau pur și simplu se poate asista la toate aceste dezbateri.

Jerome Klapka Jerome a fost un eseist, romancier și umorist englez care s-a născut și a crescut într-un cartier sărac din Londra.

Casa sa adăpostește astăzi un muzeu ce îi este dedicat. Cel mai cunoscut roman scris de Jerome K. Jerome este romanul satiric Trei într-o barcă.

Romanul este construit pe baza unei plimbări cu barca pe râul Tamisa a celor trei prieteni Jerome – naratorul, George, Harris și a câinelui lor, Montmorency.

Aventura a început din dorința celor trei de a se recrea și de a evada din aglomerata Londră.

Pe lângă călătoria propriu-zisă care fascinează, cititorul este pus la curent și cu pagini de amintiri ale celor trei, toate scrise în nota umoristică a autorului.

Cel de-al doilea scriitor propus spre lectură, Grigore Gonța, a avut o carieră împlinită atât ca actor și regizor cât și ca fost profesor universitar, fost director general al mai multor teatre din România și director-adjunct și societar de onoare al Teatrului Național din București.

De-a lungul carierei de actor, a jucat roluri în piese de comedie și în seriale TV, iar ca regizor a pus în scenă piese de teatru în țară și străinătate.

De curând a fost onorat cu titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – București.

Romanul Asta-i viața! se vrea a fi o incursiune în memoria personajului principal, Cristi, în care sunt țesute istoria, dragostea, cariera și emoțiile lui puternice.

Este povestea a doi prieteni, unul dirijor iar celălalt plastician, a căror prietenie durează de peste 70 de ani, în contextul istoric al Bucureștiului anilor 1940 – 2010.