Excursie la Sibiu pentru copiii centrului de zi din Baia de Arieș

25 de beneficiari ai centrului de zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieș au vizitat Cetatea Sibiului.

Aceștia au aflat informații despre fortificaţia vechiului burg și Grădina Zoologică, unde au admirat cele peste 260 de animale și păsări.

Copiii au fost însoțiți de asistentul social al centrului de zi, Roxana Adam și s-au aflat sub supravegherea atentă a altor cinci însoțitori de grup.

Centrul de zi „Sfânta Varvara” Baia de Arieș a fost înfințat în anul 2015 cu scopul de a răspunde nevoii de educaţie continuă a copiilor care provin din familii cu o situaţie socio-materială precară din orașul Baia de Arieș dar şi de a preveni abandonul şcolar.

Benficiari ai acestui centru de zi sunt 25 de copii din Baia de Arieș care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar.

Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor, consiliere socială, psihologică și pastorală dar şi de servicii educative și de socializare.

De asemenea, copiii sunt orientaţi şcolar de către psiholog pentru a-şi alege o profesie ţinând cont de performanţa şcolară şi capacitatea lor de a învăţa.

Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, sunt din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a, iar atunci când au fost admişi în centrul de zi aveau rezultate școlare scăzute, fiind în risc de eşec sau abandon şcolar.

Lunar copiii beneficiari primesc rechizitele necesare pentru şcoală, iar împreună cu familiile lor beneficiază şi de consiliere psihologică.

Articolul precedentChirurgul plastician dr. Claudiu Filip, premiat Gala Zetta
Articolul următorO nouă întâlnire a Clubului ,,LecturALBA”