Motivul pentru care astăzi nu trebuie să pui sare în mâncare sub nicio formă – Puțină lume știe această tradiție

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua ”Mai multe ierburi, mai puţină sare”

Ziua „Mai multe ierburi, mai puţină sare” (#MoreHerbsLessSaltDay), marcată în fiecare an la 29 august, este o altă zi creată de americanii Thomas şi Ruth Roy de la Wellcat Holidays and Herbs. Este o zi care ne încurajează să reducem consumul de sare, pentru a ne proteja sănătatea, şi să folosim mai mult plantele aromatice pentru a da savoare alimentelor noastre, conform cooksinfo.com.

 

Produsele alimentare din comerţ conţin mai mult sodiu decât potasiu, chiar dacă, din punct de vedere nutriţional, ceea ce avem nevoie este de fapt invers. Organismul reglează echilibrul de sodiu şi potasiu (cele mai comune două săruri) din corpul nostru prin intermediul a doi hormoni: aldosteronul şi glucocorticoizii. Sodiul este eliminat din organism prin urină, dar excesul de sodiu obligă rinichii să reţină apă, ceea ce poate creşte tensiunea arterială. Potasiul are efectul invers şi poate relaxa vasele de sânge. Înlocuirea sodiului cu potasiu poate reduce hipertensiunea şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Organismul nostru are nevoie de mai mult potasiu decât sodiu în fiecare zi, dar să nu uităm că alimentele procesate conţin, în general, mai mult sodiu decât potasiu.

Articolul precedentSărbătoare CRUCE CU ROȘU, 29 august – Zi mare în calendarul ortodox – Ce trebuie să știe toți credincioșii
Articolul următorVremea 29 august – Cod galben de caniculă, temperaturi resimțite de 40 de grade Celsius

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.