Ministrul Sănătății cere înființarea unor centre ambulatorii pentru pacienții Covid

Ministrul Sănătății cere înființarea unor centre ambulatorii pentru pacienții Covid, în scopul evaluării și tratării acestora, pentru a evita suprasolicitarea spitalelor în noul val, anunță BIZIDAY.

Alexandru Rafila a organizat, ieri, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol și cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene și cu managerii spitalelor, unde au discutat despre centrele de evaluare a pacienților Covid și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii Covid, cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută.

Ministrul Sănătății a subliniat importanța centrelor de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a afirmat Alexandru Rafila.

Secretarul de stat Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede, pentru a preveni cazurile severe.

Președintele interimar al CNAS: “Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”.

BIZIDAY

Articolul precedentEurostat: Românii sunt pe ultimul loc în UE la consumul zilnic de fructe și legume
Articolul următorIndicatori utilizați în sistemul public de pensii  pentru anul 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.