Măștile textile vor fi permise la ore, pentru copiii din ciclul primar – clasele I-IV

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat luni seară, că și măștile textile vor fi permise la ore, pentru copiii din ciclul primar – clasele I-IV. Anunțul vine la doar câteva zile după ce șefa de la Sănătate, alături de ministrul Educației au anunțat că vor fi permise doar măștile medicale. 

Întrebată de ce nu sunt bune și măștile textile pentru copii la școală, mai ales că și șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că ele sunt bune, ministrul Ioana Mihăilă a răspuns că nu se pune problema că acestea nu sunt bune, ci că ele nu sunt standardizate.

„Nu este o problemă că nu-s bune cele textile. Problema este că nu sunt standardizate, au o paletă mai largă de eficiență, nu sunt stabilite standarde pe care trebuie să le respecte. (…) 

Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicale, dar recomandăm ferm, cu titlu de obligativitate la gimnazial si liceal, a măștilor medicale”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, luni seara, la un post TV.

Anunțul despre excepția de la regula abia introdusă a venit după ce în urmă cu o săptămână, pe 24 august, ministrul Ioana Mihăilă anunța că măștile textile vor fi interzise în școli, la clase, fiind permise numai cele medicale.

Citește și Decizie: Elevii nu vor avea voie cu măști textile în clase. Singurele acceptate sunt cele sanitare

Ministrul Sănătății a reamintit, luni seară, și că masca va fi obligatorie în toate spațiile școlii, nu doar la ore, deci și pe holurile școlii, cu o singură excepție – orele de Sport, dacă se desfășoară în spații deschise.

„Până la incidența de 2 la mie fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a mai explicat Ioana Mihăilă.

În plus, dacă după ce se va depăși incidența și orele de Sport nu vor mai putea avea loc afară, atunci nu se vor mai desfășura. 

Ministrul Sănătății a amintit din nou de vaccinarea elevilor și i-a îndemnat pe părinți să meargă cu încredere să-i imunizeze pe copii.

„Nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”, a mai spus Ioana mihăilă, atenționând că valul 4 se caracterizează, până acum, de un număr mare de copii care ajung cu forme grave ale bolii pe secțiile de terapie intensivă.

Potrivit datelor Ministerului Educației, până în prezent erau vaccinați 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei cu vârsta între 16 și 19 ani. La începutul lunii august, erau 4% dintre copiii de până la 15 ani vaccinați, în timp ce la cei de peste 16, procentul era de 16%. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPacienții cu arsuri vor primi concediu medical pe toată durata tratamentului și recuperării
Articolul următorPremii în bani pentru românii care se vaccinează anti-COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.