Pacienții cu arsuri vor primi concediu medical pe toată durata tratamentului și recuperării

Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa care prevede că pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de concedii medicale pe toată perioada necesară tratamentului şi recuperării medicale.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat după ședința de Guvern că actul normativ modifică Ordonanţa 158/2005.

”Este, practic, o completare a listei de afecţiuni pentru care se acordă aceste concedii medicale care depăşesc perioada obişnuită de acordare a concediilor medicale”, a precizat ministrul. 

Citește și: ”Tichete de masă și premii în bani pentru românii care se vaccinează anti-Covid”

Tot în şedinţa de luni a Executivului, a fost adoptată şi o altă ordonanţă simplă care modifică şi completează Legea 134/2019, care reglementează modul de funcţionare a Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România.

”Practic, s-a completat domeniul de activitate al Agenţiei cu câteva activităţi noi, pe care urmează să le realizeze ca urmare a intrării în vigoare a noilor regulamente europene referitoare la dispozitivele medicale”, a mai spus precizat Mihăilă.

Agenţia Naţională a Medicamentului va fi abilitată să ia măsuri pentru retragerea, interzicerea sau restrângerea introducerii pe piaţă a anumitor medicamente şi dispozitive medicale. Totodată, se prevede în mod explicit faptul că Agenţia poate percepe tarife pentru activităţile pe care le desfăşoară.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentPensia anticipată NU se cumulează cu salariul, nici la stat, nici la privat
Articolul următorMăștile textile vor fi permise la ore, pentru copiii din ciclul primar – clasele I-IV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.