Marți, 13: „Ziua Informării Preventive”. Porţi deschise la unităţile ISU Alba

Marţi 13 noiembrie, în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba va organiza un punct de informare în Alba Mall, unde ofițeri și subofițeri din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broşuri, flyere şi afişe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă, marți 13 noiembrie, în intervalul orar 08.00 – 14.00.

Această activitate se adresează tuturor celor care vor vizita punctul de informare, pentru a le oferi modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 noiembrie a.c., orele 12.00 – 16.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judetului Alba (la sediile subunităţilor de intervenţie) îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

În vederea asigurării unei abordări uniforme şi eficiente, la nivelul autorităţilor publice locale şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se vor organiza şi desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, în vederea diseminării informaţiilor preventive la cât mai multe persoane (adulţi, tineri, copii).

Articolul precedentCâștigătorii Festivalului Felician Fărcaşiu
Articolul următorZiua Internațională a Studenților sărbătorită la Alba Iulia

Comments are closed.