Marile oraşe ale lumii anulează evenimentele de Revelion din cauza Omicron. Unde se vor mai organiza

Oficialităţile mai multor oraşe au anunţat că evenimentele pregătite pentru noaptea de Revelion sunt anulate. Măsura a fost dispusă din cauza răspândirii variantei Omicron.

Rapiditatea cu care varianta Omicron se răspândeşte în lume determină autorităţile să anuleze evenimentele programate pentru noaptea de Revelion.
 
În New York City, numărul petrecăreţilor din Times Square va fi mai mic, iar toţi cei prezenţi vor fi obligaţi să poarte mască, a transmis primarul Bill de Blasio, relatează Digi24.
 
Unde au fost anulate evenimentele de Revelion:
 
ATENA – Toate festivităţile publice de Crăciun şi Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire, a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris.
 
BERLIN – Germania va impune restricţii stricte pentru a reduce răspândirea Covid începând cu 28 decembrie şi va interzice evenimentele publice de Revelion, a anunţat cancelarul german Olaf Scholz, în 21 decembrie. Asta înseamnă că nu vor fi evenimente publice pentru focuri de artificii în Berlin, dar nici în Munchen şi Frankfurt.
 
EDINBURGH – Sărbătorile publice de Revelion din Scoţia vor fi anulate, a declarat în 21 decembrie, prim-ministrul Nicola Sturgeon.
 
LONDRA – Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anunţat şi el anularea festivităţilor prevăzute în capitala Marii Britanii de Anul Nou.
 
NEW DELHI – Autorităţile din India au anunţat că vor fi interzise toate adunările publice sociale, culturale, politice, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.
 
PARIS – Primăria Parisului a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees, în acord cu noile reguli ale autorităţilor franceze pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.
 
ROMA – În Italia, Roma se numără printre oraşele care au decis să anuleze festivităţile din cauza problemelor legate de pandemie. Regiunea Campania a interzis, de asemenea, sărbătorile şi consumul de alcool în zonele publice în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie.
 
VENEŢIA – au fost anulate concertele în aer liber şi focurile de artificii de Revelion.
 
AMSTERDAM – Municipalitatea din Amsterdam a anulat toate festivităţile de Anul Nou organizate de primărie, inclusiv numărătoarea inversă şi focurile de artificii, ca urmare a ”perspectivei sumbre” provocate de rata ridicată a cazurilor zilnice de infectare şi a spitalizărilor asociate Covid.
 
Unde sunt încă evenimente programate
 
BANGKOK-  Capitala Thailandei permite organizarea evenimentelor publice, dar în condiţii foarte stricte. Potrivit Bangkok Post, numai locurile în aer liber vor putea fi ocupate. Participanţii trebuie să fie complet vaccinaţi şi testaţi.
 
CAPE TOWN – Autorităţile permit încă evenimentele Anul Nou, dar cu respectarea strictă a condiţiilor sanitare impuse.
 
DUBAI- Spectacolul de artificii de la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, este încă pe listă, potrivit VisitDubai.com. Emiratul solicită vizitatorilor care doresc să fie la sărbătoare să se înregistreze folosind aplicaţia U by Emaar pentru a primi coduri QR care să le permită accesul.
 
RIO DE JANEIRO – După ce şi-a anulat sărbătorile de Revelion la începutul acestei luni, Rio de Janeiro, capitala petrecerilor din Brazilia, a revenit asupra deciziei.
 
SYDNEY – Cel mai mare oraş din Australia nu a renunţat la planurile de sfârşit de an, dar cei care doresc să participe trebuie să îşi rezerve locul din timp şi să cumpere bilet.
 
TAIPEI – Cel mai mare oraş din Taiwan păstrează planurile privind focurile de artificii spectaculoase la Taipei 101, una dintre cele mai impresionante clădiri din lume.
Articolul precedentSfaturile medicilor ca zilele de Crăciun să nu se transforme într-un coșmar petrecut la spital
Articolul următorCod galben de polei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.