Mafia Pădurilor de pe Valea Arieșului lovită sistematic de polițiști. Cumnatul primarului din Ocoliș prins cu mâța-n sac

Poliţiştii din Apuseni au depistat un taf care transporta material lemnos tăiat ilegal. Şoferul acestuia a fost amendat cu 6.000 de lei, iar utilajul a fost confiscat.

 

Miercuri,27 martie 2019, în jurul orei 10.50, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Ocoliș și Poșaga, în timp ce desfăşurau activităţi pentru combaterea delictelor silvice pe raza comunei Ocoliş, au depistat, pe drumul forestier Valea Tîsei  un taf, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Ocoliş, care transporta 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care, conducătorul utilajului nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform  Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca şi măsura complementară, au dispus confiscarea cantității de 3,5 metri cubi de material lemnos precum şi a utilajului cu care a fost transportat.

Tot miercuri poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa i-au identificat pe doi  bărbaţi, de  38 şi 41 de ani, din Baia de Arieş, ca bănuiţi de tăierea ilegală şi furtul a 4  arbori, în valoare totală de 900 de lei, din pădurea ce aparţine unui composesorat din zonă.

Poliţiştii din Poșaga şi Ocoliş l-au identificat pe un bărbat de 51 de ani, din comuna Poşaga, care, în perioada ianuarie – martie 2019 ar fi tăiat, fără drept mai mulți arbori, din specia fag, de pe un teren situat în fondul forestier național, pe raza comunei Poşaga. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost transportat la locuinţa sa şi folosit în interes personal.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
Articolul precedentFonduri pentru o administrație modernă, la Sebeș
Articolul următorDoi tineri reținuți după ce au FURAT o mașină. Șoferul era beat și fără permis

Comments are closed.