Poliţiştii din Sebeş au reţinut doi tineri din judeţul Sibiu, care au furat, din Alba Iulia,  un autoturism. Cel care l-a condus nu poseda permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului.

 În dimineaţa zilei de 27 martie 2019, în urma unui apel la 112, prin care un cetăţean din Alba Iulia a sesizat faptul că o maşină lăsată în faţa firmei a dispărut, mai multe echipaje de poliţie au demarat activităţile de verificare, în teren.

La scurt timp, poliţiştii din Sebeş au identificat şi oprit autoturismul căutat, pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiu.

La volanul acestuia era un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din comuna Cristian, judeţul Sibiu, iar ca şi pasager, poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 26 de ani, din Cisnădie, judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că şoferul autoturismului nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 26/27 martie 2019, cei doi tineri au ajuns pe raza municipiului Alba Iulia, fiind pasageri într-un autoturism care s-a defectat. Şoferul acestuia i-a lăsat la autoturism, urmând să caute o soluţie pentru a-l depana.

Spre dimineaţă, cei doi au hotărât să părăsească municipiul Alba Iulia, iar, în timp ce se îndreptau spre gară, pe strada Mărăşeşti, au observat o maşină parcată, care avea cheia în contact. Au furat autoturismul, l-au condus pe câteva străzi din Alba Iulia după care s-au îndreptat spre municipiul Sebeş unde au şi fost identificaţi de poliţişti.

În cursul zilei de ieri, cei doi tineri au fost reţinuţi, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă respectiv conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând ca azi, 28 martie, să fie prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.