Un incendiu a izbucnit joi seara, în gara Crăciunelul de Jos, la locomotiva unui tren în care se aflau în jur de 100 de călători.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala de cale ferată 300, la kilometrul feroviar 380+300 de metri, în zona stației CF Crăciunelu de Jos, județul Alba, trenul IR 12346-1, care se deplasează pe relația București – Curtici – Viena, și-a întrerupt deplasarea, după ce locomotiva acestuia a luat foc. Nu s-au înregistrat victime. La fața locului sunt prezente echipaje ale poliției și ale I.S.U., care acționează pentru remedierea problemei. Circulația feroviară este întreruptă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de Intervenţie Blaj a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unei locomotive staţionate în gara Crăciunelul de Jos.

Incendiul s-a manifestat cu degajare de fum, fără flacără vizibilă. Locomotiva face parte dintr-un tren InterRegio care se deplasa pe ruta Blaj – Teiuş şi în care se aflau aproximativ 100 de persoane.

Reprezentantul ISU a menţionat că pasagerii s-au autoevacuat şi nu au fost semnalate probleme medicale în rândul acestora.

O altă locomotivă va prelua garnitura, pentru a transporta călătorii spre destinaţie, a precizat Radu Botezan. 

 

Sursa: Realitatea de Alba