Lista țărilor de risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare duminică la miezul nopții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat pe 23 septembrie Hotărârea numărul 74 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

CNSU a adoptat și modificarea și completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Lista intră în vigoare duminică la miezul nopții.

-În zona roșie au intrat:

Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;

-În zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;

– din zona verde, în uma creșterii numărului de cazuri: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;

– în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

 

Articolul precedentVIDEO Polițiștii (nu) au umor! Limbaj de mahala al unor polițiști din Covasna!
Articolul următorLudovic Orban, mesaj tăios pentru Cîțu: ”Nu-i e rușine un pic? Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.