Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR

Preşedintele Klaus Iohannis a senat, joi, decretul pentru promulgarea legii privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru  promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de relansare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (PL-x 639/20.10.2020);

De asemenea, preşedintele a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de relansare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (PL-x 190/10.05.2021). 

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, luni, apel la toţi actorii politici implicaţi pentru a prioritiza implementarea PNRR în România, deoarece planul este „o şansă pe care nu avem voie să o ratăm”.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a precizat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă aprobat de Comisia Europeană înseamnă dezvoltarea şi modernizarea ţării noastre, fiind incluse 107 proiecte finanţate prin acesta.

De asemenea, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a vorbit despre cei trei piloni ai PNRR şi anume investiţiile verzi, tranziţia digitală care va ajuta la debirocratizare şi digitalizarea sectorului de sănătate.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentPrelungirea șomajului tehnic și aprobarea de zile libere plătite părinţilor cu copii în online, adoptate de Guvern prin OUG
Articolul următorDuminică începe loteria de vaccinare! Care este marele premiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.