Duminică începe loteria de vaccinare! Care este marele premiu

Ordinul prin care se dă startul Loteriei de Vaccinare a fost publicat în Monitorul Oficial. Prima extragere are loc duminica aceasta, iar înscrierea  se pot face de vineri, 1 octombrie.

Conform HotNews, anumiți pași nu sunt disponibili momentan. În teorie, ar trebui ca de vineri să se poata înscrie toți cei vaccinați.

Unde se va face înscrierea și cine poate participa?

Înscrierea la Loteria de vaccinare se va face pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele cu schemă completă de vaccinare, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului.

Oricine este vaccinat cu schema completă se poate înscrie.

Pașii de înscriere

 1. accesare site https://certificat-covid.gov.ro;
 2. autentificare: se introduce adresa de e-mail;
 3. verificare e-mail: link de autentificare;
 4. accesare e-mail primit de la platforma „Certificate COVID”;
 5. accesare buton „Autentificare”,
 6. identificare certificat de vaccinare al persoanei pentru care

se va înregistra participarea la loterie;

 1. accesare buton „Vizualizare certificat”;
 2. selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile

de participare”

 1. selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”;
 2. selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

Ce va primi participantul după înscriere

Acesta va primi un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație.

Înscrierea pornește cu numărul de ordine 1, pentru primul participant înscris, și continuă până la finalizarea Loteriei de vaccinare, respectiv până la data de 31.12.2021, ora 12:00.

Numărul de ordine alocat se transmite prin e-mail către contul de e-mail al utilizatorului autentificat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro

Cine face extragerea

Extragerea va fi făcută de către Loteria Română.

Extragerile se vor efectua cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1—9.999.999.

Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel încât extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților

la cifra milioanelor, după caz, pentru a fi respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte.

Extragerile săptămânale

Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Extragerile lunare

Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.

Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14. La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Extragerile finale

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Premiile

La Loteria de vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

 • 81 de premii săptămânale (80 de premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
 • 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
 • 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei, care vor avea loc în data de 31 decembrie 2021.

Fiecare participant la Loteria de vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii:

1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

De unde se vor ridica premiile

Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal, în intervalul marți—vineri, între orele 9,00—14,00, de la casieriile Loteriei Române:

 • premiile în valoare de 10.000 lei — de la unitățile teritoriale ale Loteriei Române;
 • premiile de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei — de la aparatul central al C.N.L.R. din București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sectorul 4.

ATENTIE: Solicitarea de a primi banii se va face până la data maximă de 31 ianuarie 2022. După expirarea termenului, participantul câștigător pierde dreptul de a mai obține premiul.

În ce perioadă se va desfășura loteria?

Loteria de vaccinare se desfășoară în perioada 3 octombrie 2021 — 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

 • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână;
 • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună;
 • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.

Când are loc prima extragere?

Prima extragere va avea loc duminica aceasta.

Persoanele interesate trebuie să se înscrie începând de vineri, 1 octombrie data începerii înscrierilor — 1 octombrie 2021, până la ora 12. Probabil se deschide înscrierea începând cu miezul nopții.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR
Articolul următorJaqueline Cristian a ajuns în semifinalele turneului WTA de la Nur-Sultan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.