Sâmbătă și Duminică la Sfântu Gheorghe s-a dat startul în primele competiții oficiale din sezonul de orientare în alergare.

Ionuț Zincă s-a impus cu timpul de 12 minute și 15 secunde în prima etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, probă la categoria seniorilor, fiind urmat de către sportivii de la CS Universitatea Craiova, Roman Ciobanu respectiv Daniel Barkasz.

Pe stadionul Sepsi din Sf. Gheorghe, duminică 7 aprilie, s-au desfășurat normele fizice pentru selecția loturilor naționale, la categoria seniorilor.

Norma a constat în alergarea probei de 10.000 de metri pe pistă.

Ionuț Zincă a parcurs cele 25 de ture ale stadionului într-un ritm constant de 79-80 secunde pe tur, la final încheind primul proba cu timpul de 33 minute și 19 secunde. Pe locul 4 a terminat celălalt sportiv de la CS Unirea Alba Iulia, Tamas Bogya, cu timpul de 35 minute și 42 secunde.

De precizat este și că Ionuț Zincă a obținut aceste rezultate în contextul în care a concurat pe fondul unei răceli și a unei oboseli acumulate prin participarea, în urmă cu o săptămână, la Campionatul Național de Ultramaraton, la care s-a clasat pe treapta a treia a podiumului.

De altfel, pentru Ionuț Zincă, principalul obiectiv din acest an este o clasare cât mai bună, atât la individual, cât și cu echipa României, la Campionatele Mondiale de Ultra Trail, care se vor desfășura în perioada 7-9 iunie în Portugalia.

Îi felicit pe toți sportivii participanți, pe instructorul sportiv Marius Anghel și le doresc baftă în continuare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Sportivii uniriști vor fi prezenți, peste două săptămâni, la startul finalei Campionatului național de semimaraton și etapa II-a a Campionatului național de Sprint Urban, competiții care se vor desfășura la Baia Mare.