Pentru modernizarea Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, primăria municipiului Alba Iulia va investi 1.600.000 de euro.

Reprezentanții administrației locale caută soluții pentru relocarea a 22 de clase de elevi, până la începerea lucrărilor.

Nu, nu e o școală din Norvegia, ci pur și simplu anticiparea a cum va arăta Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, Alba Iulia.

O să vă spun cu ce vom acoperi această aparență digitală: o transformare totală de la gard, până la dotare.

Al doilea cel mai mare liceu (colegiu) din Alba Iulia primește garanția unui nou centenar de existență și performanță.

1600000 de euro și aproximativ doi ani sunt primele cifre din contabilitatea acestei transformări.

Însă, până să trecem în CV-ul comUNITATII realizarea, căutăm soluții pentru a corecta cât mai convenabil neajunsul de a reloca elevii din 22 de clase.

Lucru pe care oricât de bine l-am planifica e posibil să schimbe puțin secvența prin care cursurile se vor ține exclusiv dimineața.

Vom reveni cu soluția propusă și mă aștept ca Inspectoratul Școlar să nu trateze dramatic,alarmant și nejustificat situația.

Deocamdată, dorința mea este ca elevii, părinții și profesorii să înțeleagă că nicio provocare nu este prea mare pentru a obține ceva cu adevărat important,” a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Gheorghe Hava.