Zeci de pompieri de la trei subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au intervenit în ultimele ore, în zone greu accesibile din Munții Apuseni pentru stingerea unor incendii care au cuprins aproximativ 100 de hectare de litieră de pădure. 

„Staţia de Pompieri Câmpeni, în cooperare cu Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi Detaşamentul de Pompieri Aiud, continuă intervenţia de limitare şi lichidare a incendiilor de vegetaţie uscată şi litieră de pădure izbucnite în decursul zilei de joi, din comună Lupşa, respectiv comună Poşaga”, a transmis ISU Alba.

Pe raza comunei Lupşa au fost afectate în jur de 90 de hectare, din care 80 de hectare de vegetaţie uscată şi 10 hectare de litieră de pădure.

În Poşaga se intervine pentru lichidarea unui incendiu întins pe un hectar de vegetaţie uscată şi 9 hectare de litieră de pădure, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Astfel de incendii sunt frecvente în această perioadă iar în foarte multe cazuri oamenii pun focul intenționat pentru a acoperii urmele furturilor de pădure din zonă.