Întâlniri culturale de iarnă la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Joi, 20 decembrie, orele 17:00 la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire comună a cercului de scriere creativă ,,Verbum” și a clubului de lectură LecturAlba.

Pentru Clubul de lectură de această dată membrii clubului au propus citirea nuvelei ,,Rem” din volumul lui Mircea Cărtărescu cu titlul ,,Nostalgia”. Lectura acestei nuvele stă sub semnul unei fascinații covârșitoare. Ficțiunea, locul în care visele cele mai nebunești se împlinesc, devine în proza lui Mircea Cărtărescu un tărâm posibil, palpabil, lipsit de granițe și constrângeri – însă el se deschide doar cititorului pregătit să renunțe la neîncredere și îndoieli, abandonându-se cu voluptate imaginarului fabulos. Clubul de lectură LecturAlba oferă iubitorilor de lectură posibilitatea de a împărtăși joi 20 decembrie 2018 impresii de lectură dar și comentarii pe marginea unui text semnat de un autor român contemporan de succes atât în țară cât și în străinătate.

În aceeași dată și la aceeași oră se vor reîntâlni și membrii cercului de scriere creativă Verbum, un cerc ce se adresează tuturor celor care practică arta scrisului sau orice altă formă de creație artistică. La ședința din această lună a fost propusă spre dezbatere tema ,,Gânduri de Crăciun”.

Clubul de lectură LecturAlba face parte din programul 1.USERS/ 1.1 Clubul de lectură iar proiectul Verbum face parte din programul 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8Verbum.

Organizatorii celor două activități sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Articolul precedentInter-Art a dus ”Imaginile Diversității” la Muzeul Cotroceni
Articolul următorProgramul de circulație în Zona Metropolitană Alba Iulia a autobuzelor STP SA pentru Sărbătorile de iarnă

Comments are closed.