Întâlnirea lunii martie a cercului de scriere creativă Verbum

Joi, 28 martie 2019, între orele 17.00 şi 19.00, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba va avea loc întâlnirea lunii februarie a cercului de scriere creativă „Verbum”.

Cei prezenți vor crea texte folosind cuvintele cheie „penibil”, „viață”, „falsuri din viață” și „măștile vieții”, separate sau împreună.

Cercul Verbum este un spațiu al întâlnirii și dialogului, al comunicării prin cuvânt și alte tipuri de creație artistică și a luat ființă din dorința de a strânge la un loc persoane dornice să își expună talentul în fața unui public avizat, cu vârste diferite dar cu aceleași preocupări.

De-a lungul timpului cercul a strâns în jurul său un număr tot mai mare de membrii activi, dar și public dornic să asiste la ședințele de cerc extrem de creative și animate.

Proiectul se derulează lunar, în ultima zi de joi, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Proiectul face parte din Programul – 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8 Verbum și are ca scop definirea bibliotecii drept centru multicultural în vederea satisfacerii cerințelor exprimate de membrii comunității.

Alături de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, organizator al proiectului este și Consiliul Județean Alba.

„Noi, cei din Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, ne dorim să oferim comunității o paleta cât mai largă de activități, astfel încât oricine calcă peste pragul instituției noastre să se simtă aici ca într-o mare și frumoasă familie, să găsească sau să regăsească plăcerea lecturii dar și ambientul propice petrecerii timpului liber.

De aceea, acum la final de lună august și de vacanță îi invităm pe toți locuitorii sau turiștii din Alba Iulia să ni se alăture și să participle activ la proiectele noastre unde cu siguranță vor găsi atât plăcerea de a dialoga cu ceilalți cât și bucuria de a-și petrece timpul într-un mod plăcut și util.

Ideea mi-a venit în urma interacțiunii cu tineri în cadrul evenimentului Grow Living Library la care am participat în calitate de speaker. Aici am întâlnit câţiva liceeni interesați de literatură, artă… Mi-am dat seama că își doresc un cadru dedicat care, la ora, actuală nu există.

Prin urmare, „Verbum!” îl doresc ca pe un program cultural extins la nivel național care să nască, să susțină și să promoveze persoanele creative și lucrările acestora.”, a declarat Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Articolul precedentZiua Mondială a Teatrului celebrată cu două spectacole Skepsis
Articolul următorProprietarii de păduri din România îndrumați și sprijiniți pentru accesarea măsurii de silvomediu din PNDR.

Comments are closed.