Grupul Skepsis celebrează Ziua Mondială a Teatrului cu două spectacole deosebite la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

“Trăim o viaţă şi nu ni se întâmplă să avem nici cinci minute de comunicare atât de puternică, atât de adevărată, ca aceea prilejuită de un spectacol de teatru…” spunea cândva marele actor roman Amza Pellea.

27 Martie este data la care se celebrează Ziua Mondială a Teatrului şi Grupul Skepsis decide să onoreze această dată aducând publicului două spectacole de excepţie la finalul acestei săptămâni exprimând sensibilitatea, suspansul, tensiunea şi momentul de adevăr al artei dramatice!

Joi, 28.03.2019, ora 19.00, compania de teatru Skepsis vă invită la spectacolul Unde-i Revolverul?, după Görgey Gábor – cunoscut scriitor, poet şi regizor maghiar contemporan. Un spectacol inedit încărcat de un mesaj social puternic.

Personajele arhetipale ne vorbesc despre trăsături profunde ale fiinţei umane dintotdeauna – despre idealuri, despre demnitate, despre instinct şi dorinţa de putere care conduce spre abuz şi opresiune.

Prinse într-o situaţie critică, personajele devin reprezentative pentru categorii sociale diverse iar spaţiul pe care-l ocupă se transformă într-un crunt câmp de bătălie în care viaţa este miza principală.

O situaţie critică, o singură ieşire aflată mereu la un pas ce se dovedeşte a fi imposibil de făcut.

Prin intermediul Fundaţiei “Inter-Art” Aiud, dl. Görgey Gábor, acum în vârstă de 90 de ani, şi-a dat acordul pentru ca piesa Unde-i Revolverul? să facă parte permanent din repertoriul cu Skepsis.

Spectacolul conţine expresii şi pasaje aluzive, aşadar este recomandată participarea minorilor sub 12 ani doar cu acordul părinţilor.

De-a lungul timpului, grupul Skepsis a iniţiat şi a dezvoltat mereu colaborări şi partenerate artistice graţie cărora publicul albaiulian să aibă şansa de a se întâlni cu artişti şi spectacole deosebite care să ne ajute să înţelegem diversitatea teatrului ca artă.

Vineri, 29 Martie 2019, ora 19.00, Atenție, Cad îngeri, un spectacol după poeme de Sânziana și Marcel Mureșeanu. Spectacolul este un one woman show cu ELENA IVANCA, cunoscută actriţă a Teatrului Naţional Cluj Napoca.

Piesa e un monolog liric al unui personaj ce se rupe pe parcursul spectacolului într-o mare varietate de fațete umane, interpretând diferite personaje sau pur și simplu ipostaze din propria istorie a vieţii.

Vă invităm de această dată la o călătorie magică într-un univers spațio-temporal delimitat prin persoanele și locurile dragi ce marchează viața oricărui muritor.

Replicile sunt frânturi de poezii lipsite de rimă, dar pline de sensuri metaforice, discutând și viața și dincolo-ul de viață…viața ca iad, iadul și raiul, îngerescul din existența umană și îngerii dintre noi.

E specificul one-woman show-urilor lui Elena Ivanca, de altfel, să își inunde spectatorii la modul diluvian cu dragoste și cu o atmosferă dincolo de această lume.

Biletele (10 lei – preț întreg; 5 lei – pentru elevi, studenți și pensionari) se pot găsi începând de Marţi, 26.08.2019 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00.

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2019 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală.

Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate şi pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia