Incendiu puternic la o cabana din Horea. Turiștii au reușit să se salveze

Stația de pompieri Câmpeni a intervenit duminică noaptea, pe str. Principală din localitatea Baba, comuna Horea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Horea.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească confecționată din lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafață de 12 mp, acoperișul casei de locuit confecționat din tablă pe o suprafață de circa 12 mp, izolația casei de locuit pe aproximativ 15 mp, instalația electrică, circa 400 kg de cereale și un porc. S-au autoevacuat 15 persoane care se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului și s-au evacuat trei porci. În urma intervenţiei, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;

  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Articolul precedent19 octombrie: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
Articolul următorAvarie la conducta de alimentare cu apă a județului. Mai multe localități sunt afectate