Incă o persoană înşelată prin metoda accidentul

Poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi duminică, 18 noiembrie de o femeie din oraş cu privire la faptul că a fost înşelată cu 4.250 de euro, prin această ACCIDENTUL.

Infractorii au încercat să dea lovitura şi în Alba Iulia, însă persoana apelată nu a dat curs solicitărilor acestora şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a escrocilor.

În seara zilei de 18 noiembrie 2018, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată de o femeie de 69 de ani, din municipiul Blaj, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, a fost sunată, pe telefonul fix, de către un bărbat care a pretins că e fiul său şi care i-a spus că a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

În discuţia telefonică a intervenit un alt bărbat care a pretins că este procuror şi care i-a cerut femeii suma de 40.000 de euro, necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiul acesteia și „victima accidentului” .

La scut timp, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat suma de 4.250 euro.

Escrocii i-au cerut victimei să deconecteze aparatele telefonice de la reţelele de telefonie şi să le reconecteze doar după ora 19.30.

Seara, după ce victima a reconectat telefoanele, a fost sunată de fiul său, iar în urma discuţiei purtată cu acesta şi-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni şi a anunţat poliţia.

Unei tentative de înşelăciune, prin acelaşi mod de operare, a fost victimă şi o femeie în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia.

Aceasta a fost vigilentă şi nu a dat crezare poveştii supusă de persoana ce a sunat-o, care i-a pretins suma de 18.000 de euro pentru ca nepotul său să nu răspundă pentru un accident ce l-ar fi provocat.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:
  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
  • Verificați dacă situaţia relatată este reală.
  • Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
  • Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.
Articolul precedentAmenzi în valoare de peste 29.000 lei, în urma unei acţiuni
Articolul următorPatronul unei firme din Lupşa, reținuț pentru furt de lemn şi uz de fals

Comments are closed.