Amenzi în valoare de peste 29.000 lei, în urma unei acţiuni

În cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, poliţiştii din judeţul Alba au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 17 permise de conducere.

În perioada 12-15 noiembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.580 lei, din care 125 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 87 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 8 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, 4 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 17 de permise de conducere şi au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier.

Articolul precedentRecomandări pentru circulația în condiții meteo nefavorabile
Articolul următorIncă o persoană înşelată prin metoda accidentul