Grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranți, destructurat. Trei bărbaţi reținuți

La data de 07.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea a 3 inculpați , cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și  trafic de migranți, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în anul 2022, în județul Alba, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Ungaria.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, inculpații au desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și  adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, în scopul de a obține foloase patrimoniale importante, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea sau sănătatea migranților, aceștia fiind adăpostiți, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor, existând un pericol evident în caz de accident de circulație, precum și pericol de asfixiere de la gazele de eșapament.

La data de 06.06.2023, inculpații au fost prinși în flagrant  în timp ce transportau 6 cetățeni din Bangladesh, ascunși într-un spațiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Migranții au fost preluați  din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, cu suma de  3.000 de euro pentru fiecare migrant, destinația finală fiind Austria.

Au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

În cursul zilei de 07.06.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentSituația școlară anuală a elevilor poate fi încheiată fără validarea consiliului profesoral – ORDIN
Articolul următorMesaj RO-ALERT la Bistra. Locuitorii, avertizați de fenomene meteo extreme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.