Fraudă cu fonduri europene: doi bărbați, condamnați după ce au trecut berbecii de rasă Țurcană, fictiv, pe hârtie

Doi fermieri din Alba au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

S-a reţinut în esenţă în sarcina inculpatului faptul că în calitate de titular al cererii unice de plată la APIA-CJ Alba adeverinţa falsificată eliberată de AJCO, din care rezulta nereal că deţine în exploataţia sa de ovine şi berbecii de rasă pură Ţurcană.

În sarcina aceluiaşi inculpat s-a mai reţinut că în anul 2019, a prezentat zece certificate de origine falsificate, aparent emise în anul 2017 de ACO şi formularul de mişcare falsificat, primite de la celălalt inculpat. Procurorul a menţionat că inculpatul a folosit cele 10 (zece) certificate de origine cumpărate de la celălalt inculpat, încă din data de 05.06.2019 pentru înscrierea numerelor matricole din cuprinsul acestora în Registrul genealogic dar şi apoi, până la obţinerea adeverinţei sus-menţionate, cunoscând că sunt false, deoarece cei 10 berbeci menţionaţi în aceste certificate de origine, nu sunt berbeci de rasă pură Ţurcană.

În sarcina celui de-al doilea inculpat s-a reţinut în esenţă faptul că în perioada 31.08.2018-30.10.2018, după ce a înregistrat ovinele masculi în exploataţia sa de ovine, a oferit aceste numere matricole şi data naşterii ovinelor masculi aferente acestora către o persoană de sex masculin, rămasă neidentificată, în vederea falsificării certificatelor de origine, aparent emise în anul 2017 de ACO.

Astfel primul inculpat, care a obținut fondurile a fost condamnat la 2 ani 5 luni şi 10 zile închisoare, cu suspendare, iar complicele său la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentDoi bărbați au găsit un card și au început să facă cumpărături. Au fost prinși când ridicau o comandă
Articolul următorCe amenzi riscă șoferii care circulă fără rovinietă. Sancțiunea poate trece de 11.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.