FOTO: Punct de lucru temporar cu ambulanță, deschis de ISU Alba la Șureanu

În anul 2019, obiectivele propuse și asumate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba prioritare sunt reducerea timpului de răspuns la apelurile de urgență și eficientizarea acțiunilor de intervenție.

Pentru realizarea acestor deziderate, se intenționează înființarea unor noi puncte de lucru la nivelul județului cu autospeciale de intervenție și/sau cu ambulanțe de prim ajutor SMURD.

În funcție de analiza efectuată la nivelul factorilor de decizie:ISU, Instituția prefectului, Consiliul Județean, UPU-SMURD, SAJ Alba, conducerea UAT-urilor.

Începând cu data de 12 ianuarie a fost realizat deja primul demers în acest sens prin inființarea unui punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD în zona Domeniului schiabil Șureanu.

Decizia a fost luată pe baza analizei efectuate privind cazuistica existentă în ultima perioadă, distanța foarte mare față de cea mai apropiată subunitate de intervenție, starea drumului de acces greu practicabil precum și din cauza faptului că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic.

Numărul echipajelor SMURD operaționale la nivelul județului Alba a ajuns la 8 din care 7 de prim ajutor calificat și unul de terapie intensivă mobilă.

foto: ISU Alba

Articolul precedentRezultatul necropsiei în cazul cadavrului descoperit în congelator
Articolul următorVIDEO&FOTO: Prima intervenție a echipajului SMURD dislocat temporar la Șureanu

Comments are closed.