FOTO : Horea, Cloșca și Crișan comemorați de copiii din Ighiu și Ighiel

Primăria Ighiu, prin Biblioteca Comunală în colaborare cu Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ighiu- Ighiel și Centrul de Informare Turistică Ighiu, a organizat miercuri o activitate cultural-educativă dedicată împlinirii a 234 de ani de la martiriul conducătorilor răscoalei de la 1784, Horea și Cloșca.

Evenimentul a avut loc la școala din Ighiu și la cea din Ighiel și a fost marcat prin punerea în scenă de către elevi a piesei de teatru ”Horea”, după Ion Hobană, dar și prin interpretarea de cântece patriotice.

”Tot mai puțin se vorbește în cărțile de istorie despre Horea, Cloșca, Crișan, Iancu ori Basarab oameni demni, dârzi, români rari care s-au jertfit pentru acest petec de lume, România. Este de datoria noastră să amintim tinerilor aceste nume care au stat la baza existenței noastre ca popor” – a spus Traian Rusu, primarul comunei Ighiu


Nu trebuie uitate niciodată ultimele cuvinte ale lui Horea, rostite înainte de a fi tras pe roată cu o cruzime sălbatică: „eu mor pentru popor!”. Iar noi, urmașii acestor moți plini de dârzenie, iubitori de țară și de popor, trebuie să îi păstrăm în suflet ca pe niște modele morale demne de urmat o viață întreagă.

Articolul precedentScutul pădurii : Cu documente FALSE și-a însușit o pădure și a început să o exploateze
Articolul următor,,Verbum”, din nou la întâlnirea cu creatorii

Comments are closed.