Eurostat. Peste 3% din populația României consumă, zilnic, sucuri îndulcite cu zahăr

În rândul statelor membre, ponderea persoanelor care spun că au băut sucuri îndulcite cu zahăr cel puțin o dată pe zi a fost cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia și Bulgaria (toate în jur de 12% ).

În schimb, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia și România (toate în jur de 3%). În România, peste un sfert din populație consumă sucuri îndulcite cu zahăr de de până la trei ori pe săptămână, iar 11% consumă astfel de băuturi de 4-6 ori, în șapte zile.

La nivelul UE, 5% dintre persoanele cu vârsta de peste 15 ani din UE au consumat zilnic băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr, în timp ce 6% au băut astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână și 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr a fost mai frecvent la bărbați (12%) decât la femei (7%). Conform Eurostat, cu cât persoanele avansează în vârstă, cu atât este mai mică frecvența consumului acestor băuturi: cea mai mare pondere a fost înregistrată în rândul celor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani (14%), în timp ce în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 ponderea scade la aproximativ 5%.

Sursa: Eurostat.

Articolul precedentMinistrul Transporturilor a convocat Comandamentul pentru Situații de urgență, din cauza caniculei extreme!
Articolul următorAvertisment pentru românii care pleacă în Grecia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.