În rândul statelor membre, ponderea persoanelor care spun că au băut sucuri îndulcite cu zahăr cel puțin o dată pe zi a fost cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia și Bulgaria (toate în jur de 12% ).

În schimb, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia și România (toate în jur de 3%). În România, peste un sfert din populație consumă sucuri îndulcite cu zahăr de de până la trei ori pe săptămână, iar 11% consumă astfel de băuturi de 4-6 ori, în șapte zile.

La nivelul UE, 5% dintre persoanele cu vârsta de peste 15 ani din UE au consumat zilnic băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr, în timp ce 6% au băut astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână și 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr a fost mai frecvent la bărbați (12%) decât la femei (7%). Conform Eurostat, cu cât persoanele avansează în vârstă, cu atât este mai mică frecvența consumului acestor băuturi: cea mai mare pondere a fost înregistrată în rândul celor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani (14%), în timp ce în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 ponderea scade la aproximativ 5%.

Sursa: Eurostat.