Echipajele SALVAMONT ar putea avea dreptul de a utiliza girofarul de culoare albastră, atunci atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție

O măsură considerată benefică pentru liberali a fost susținută  de parlamentarii PNL din Alba în ședința  Comisiei de Industrii. Aceasta se referă la modificarea legislației privind circulația pe drumurile publice, a mașinilor  aparținând Salvamont. Echipajele de salvare montană vor avea dreptul de a utiliza girofarul de culoare albastră, atunci atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

” În ședința Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, împreună cu colegii din PNL, am reușit să aducem o modificare importantă legislației. Modificarea adoptată de noi va merge la vot final în plenul Camerei Deputaților, unde sunt sigur că va fi adoptată, deoarece este o modificare benefică pentru toată lumea.” – a precizat Sorin Bumb deputat PNL de Alba

Salvamontul este un serviciu de utilitate publică, ce intervine în situații de urgență sau necesitate și a cărui intervenție rapidă poate face diferența între viață și moarte. Tocmai de aceea, liberali au considerat că este necesar ca mașinile Slavamont să fie dotate la fel ca și celelalte servicii de urgență, pentru a-și putea face treaba în condiții de rapiditate și siguranță.

Articolul precedentBărbatul din Pianu de Sus care și-a dat foc a murit
Articolul următorȘoferi inconștienți care au pus în pericol siguranța traficului rutier. Cum au reacționat polițiștii din Alba ?