Echipa S.A.S. Alba, printre cele mai bune din țară la intervenții

Poliția Română, prin Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a organizat o competiție tactico-aplicativă ce s-a adresat structurilor de intervenție din întreaga țară, intitulată Cupa structurilor Speciale de Intervenţie – Ediţia 2018.

Competiția a avut loc în perioada 10 – 14 septembrie 2018.

La această competiție au participat luptători din trupele speciale de intervenție din întreaga țară, atât din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră precum şi din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații.

Probele au fost de anduranță fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora au fost puse la încercare atenția, concentrarea, rezistența fizică și psihică, capacitatea de a gestiona situații deosebite și a lua decizii rapide.

De asemenea, au fost făcute simulări de scenarii tactice, pentru rezolvarea cărora sunt necesare abilități deosebite, specifice trupelor speciale.

Echipele compuse din câte 4 membri au avut de parcurs 4 probe ce s-au desfăşurat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Poligonul Joița – CTS Tunari & Tactical Life, Aventura Parc Cernica și Complexul Sportiv Național ”Nicolae Navasart” Snagov.

Echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a reuşit să se claseze pe locul 13 din 51 de echipe participante.

Echipa IPJ Alba a fost formată din agent şef principal Boca Gheorghe, agent şef adjunct Beca Ioan, agent şef Burz Alin, agent Măduţă Alin Vasile şi agent Oarcea Partik Sebastian, coordonată de comisar Airini Mihai, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a clasat pe locul 8 în clasamentul echipelor din cadrul Poliţiei Române.

Competiţia „Cupa structurilor speciale de intervenţie – ediţia 2018”, organizată de Poliţia Română, face parte din ansamblul activităţilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Articolul precedentFără permis și cherchelit, pe motociclu s-a suit
Articolul următorProgramul Volei Alba Blaj în turul sezonului regulat al Diviziei A1