După ce a acuzat un elev de 11 ani că o spionează, o învățătoare încearcă marginalizarea și mutarea acestuia în altă clasă

Un nou scandal prinde contur la  școala Vasile Goldiș din Alba Iulia. Învăţătoarea unei clase primare, acuzată de mama unui copil de nedeontologică și neprofesională față de elev, este cercetată de comisia de disciplină a unității de învățământ.

Conflictul a început după ce mama băiatului i-a atras atenția învățătoarei, care este și directoare adjunctă,  că lasă copii nesupravegheați și lipsește de la orele de curs.

” La sfârşitul clasei a-III-a fiul meu a fost ameninţat în timpul orei de tatăl unui alt elev. Acesta şi-a permis s ail ameninţe deoarece d-na învăţătoare nu era în clasă.Ca orice părinte îngrijorat am discutat cu d-na învăţătoare, care iniţial nu a recunoscut ca fiul meu a fost ameninţat în faţa celorlalţi elevi, iar ulterior am întrebat copii de fata cu d-na învăţătoare despre ce s-a întâmplat, iar aceştia au spus că învăţătoarea era plecată când a avut loc incidentul.” – spune mama băiatului.

Speriat de incident, băiatul de 11 ani, cât timp a fost elev de serviciu, a început să noteze pe un carnețel faptul că învățătoarea pleacă în timpul orelor, lăsând din nou copii nesupravegheați. Elevul a fost prins iar de aici, spune mama acestuia au început represiunile.

Din acel moment se poartă mizerabil cu fiul meu, nu vorbeşte cu el, nu îl asculta la teme, îl marginalizează, îl ignora. Printr-o altă mamă mi-a transmis să-mi mut copilul din clasa” – se arată în sesizările făcute de părinte.

Deși directoarea unității de învățământ, Ramona Popa,  cunoștea situația nu a luat măsuri în acest sens dar a încercat să minimalizeze conflictul pentru a nu degenera în afara școlii.

După o plângere făcută la Inspectoratul Școlar Județean Alba, a urmat un control al inspectorului Ioan Bordean, care în a doua zi de control a surprins clasa doamnei învățătoare Vîlceanu Delia, supravegheată de femeia de serviciu. Cadrul didactic a avut o atitudine nepotrivită motivând că este director adjunct și trebuie să își facă treaba şi la direcţiune. De acest aspect pare să fi ținut cont și inspectorul școlar pentru că nu a întocmit un raport cu cele petrecute.

Situația persistă de la începutul anului școlar, timp în care, spune mama elevului, învăţătoarea face lobby printre părinți, că ar fi necesară mutarea copilului în altă clasă.

” După 5 luni de zile la o şedinţă cu părinţii, respectiv săptămâna trecută, la care nu am participat, deşi dimineaţa am discutat cu învăţătoarea şi am întrebat-o dacă sunt probleme cu fiul meu, am avut surpriza neplăcută să aflu că d-na învăţătoare s-a victimizat, manipulând părinţii că se simte ameninţată şi urmărită, ca un elev o urmăreşte… şi ca în cinci luni de zile a aşteptat ca părintele să discute cu ea… şi că din cauza fiului meu nu vom avea cadre pregătite la clasă în anul următor.” – spune mama elevului de 11 ani.

Fata de aceste aspect mama băiatului solicit un control din partea Ministrului Educaţiei şi Învăţământului, şi sancţionarea cadrului didactic –Vilceanu Delia, deoarece situaţia a scăpat de sub control.

Tot la această școală un profesor de sport a fost trimis în judecată pentru corupere sexuală. Și în acest caz, conducerea unității a încercat mușamalizarea scandalului.

 

 

 

Articolul precedentO elevă de 6 ani a ajuns acasă plină de sânge și cu nasul spart. A fost lovită de alți copii lăsați nesupravegheați în școală
Articolul următorVIDEO : Liniștea unui cartier rezidențial din Alba Iulia TULBURATĂ de nepăsarea autorităților

Comments are closed.