DSP Alba își triplează capacitatea de testare. Protocoale între DSP – DSVSA – OSPA pentru achiziția a două noi linii de testare

Încă două linii de testare pentru Covid 19, ar putea fi aduse în laboratorul DSP Alba în urma unor protocoale semnate de DSP Alba, DSVSA Alba și Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice.
 Anunțul a fost făcut de Alexandru Sinea, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba care confirmă existenta a doua protocoale de colaborare între DSP Alba – DSVSA Alba, DSP Alba – OSPA Alba având ca obiect achiziția a 2 linii de testare RT PCR. 
” Atât DSV cât și OSPA vin în sprijinul DSP Alba, prin punerea la dispoziția instituției noastre a aparaturii ce urmează a fi achiziționate, în vederea creșterii capacității de testare pe perioada pandemiei. În perioada următoare, în funcție de livrările furnizorilor, DSP Alba va avea în dotare 3 linii de testare RT PCR, cu o capacitate de peste 1500 de teste/zi. În acest sens, urmare a angajărilor recente ale instituției noastre, specialiștii din laborator au început formarea personalului nou angajat, în vederea constituirii mai multor echipe de testare. Aş vrea să mulțumesc pentru sprijin d-lui dr. Spanu Vasile director DSVSA Alba și d-lui ing. Florea Mihai, director OSPA Alba. Instituțiile județului acționează în echipă, având ca unic scop protejarea sănătății publice” – a precizat Alexandru Sinea.

Articolul precedentMesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, transmis cu prilejul praznicului Învierii Domnului
Articolul următorDSVSA Alba achiziţionează aparatură pentru diagnosticarea SARS-CoV-2 şi a unor boli la animale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.