Poliţiştii din Sebeş au identificat doi cetăţeni slovaci ca persoane bănuite de săvârşirea unei infracțiuni de înşelăciune, faptă în urma căreia doi vârstnici din municipiu au fost prejudiciaţi cu suma de 16.000 de lei. Poliţia recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi şi să nu dea crezare celor relatate de necunoscuţi.

La data de 19 octombrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş i-au identificat pe doi cetăţeni slovaci, un bărbat de 44 de ani şi o femeie de 51 de ani, ca persoane bănuite de săvârşirea unei înşelăciuni, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 5 septembrie 2018.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 5 septembrie 2018, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Sebeş, ar fi abordat un cuplu de persoane în vârstă cărora, invocând faptul că persoane apropiate lor (bănuiţilor) au fost implicate într-un accident rutier, le-au cerut, cu titlu de împrumut, suma de 16.000 de lei, pentru plata cheltuielilor de spitalizare, urmând ca suma să le fie restituită în termen de 3 ore. Ca şi garanţie, cei doi escroci au lăsat o geantă în care au spus că se află suma de 10.000 de dolari şi documentele unei societăţi comerciale.

După trecerea termenului de restituire a banilor, cei doi vârstnici au decis să deschidă geanta lăsată ca şi garanţie şi au constatat că în aceasta erau 4 caiete studenţeşti şi un pachet de şerveţele.

Atunci şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au anunţat poliţia.

Se pare că, cei doi slovaci au săvârşit astfel de fapte şi în alte localităţi din România, iar, în prezent sunt arestaţi preventiv, pentru înşelăciuni comise în municipiul Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului cauzat celor doi vârstnici din Sebeş.