Peste 350 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă au fost verificate de poliţiştii din judeţul Alba.

În urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, polițiștii au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul Rutier, a desfăşurat în perioada 15 – 21 octombrie 2018 o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

367 de autovehicule au fost verificate în această perioadă, dintre care 259 destinate transportului de persoane şi 108 destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 108 celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, iar restul pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 108 de sancțiuni contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 45 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, 17 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri.

Au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare şi 5 permise de conducere, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 37.410 lei.