Deputat PSD de Alba : PNL trebuie dizolvat de o instanță judecătorească deoarece instigă la segregare socială

 Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu critică dur reacția opiziției din această perioadă. Într-un comunicat de presă Dîrzu spune că întreaga opoziție a PNL-PDL  din ultimii ani s-a limitat la jignirea bugetarilor și denigrarea persoanelor din categorii sociale dezavantajate.

Astăzi îl vedem pe Florin Cîțu, ministrul din umbră al Finanțelor Publice din guvernul imaginar al PNL-PDL, că îi face hoți și leneși pe toți medicii, profesorii, militarii, judecătorii și procurorii din România, adică pe toți cei plătiți din fonduri publice și denumiți generic „bugetari”.

La discursul populist al domnului Cîțu  concurează  și alți „mari liberali” care vor tăierea pensiilor sociale ale persoanelor cu handicap, ale bătrânilor fără venituri sau ale șomerilor. Sunt liberali care au cerut inclusiv impozitarea alocațiilor copiilor.

Acest discurs al PNL-PDL este zilnic și instigă la segregare socială între diversele ocupații și profesii din România. PNL-PDL  militează acum pentru dărâmarea caracterului de stat social al României, componentă a statului de drept, devenind astfel un  partid neconstituțional și care, în temeiul art. 40, alin. (2) din Constituția României, ar trebui dizolvat de instanță.

PNL-PDL propune același program de guvernare din era Băsescu-Boc în care au scăzut salariile și pensiile cu 25%, în  care au fost concediați profesori și medici și trimiși să muncească în străinătate, departe de familiile lor.

 Sub toate aceste măsuri de austeritate din era Băsescu-Boc, corupția a înflorit, iar lupta anticorupție a devenit  armă politică împotriva opoziției. Instituțiile cu bugetele tăiate și bugetarii cu salariile scăzute cu 25% au ajuns la mâna capilor PDL care decideau cine rămâne și cine pleacă.

România propusă de PNL-PDL este o Românie neconstituțională, o Românie a cătușelor și a sărăciei, o Românie a exterminării clasei mijlocii.

În calitate de deputat social-democrat, nu îi permit nici lui Cîțu și niciunui mare alt „gânditor liberal” să mai instige la ură socială, la umilirea tuturor bugetarilor și la amenințarea cu tăieri de salarii și concedieri. Sistemul bugetar nu este perfect, dar acolo unde se greșește trebuie sancționați direct oamenii în cauză, nu întreaga instituție.

În guvernarea PSD, nivelul calitativ și cantitativ al serviciilor publice a crescut, de la noi tipuri de subvenții pentru tinerii agricultori și până la compensarea celor mai noi tipuri de tratamente împotriva cancerului. Am creat o țară în care fiecare român poate să muncească și să trăiască cu onoare, la un nivel de trai comparabil cu cel din Vest.

Nu vom lăsa PNL-PDL să readucă România la nivelul anului 2011, să vedem profesori cum se sinucid din cauză că nu-și pot plăti factura la gaze iarna sau copii morți în spitale din lipsă de medicamente compensate.

Eu cred că sectorul public și cel privat pot trăi în armonie, că deficiențele din unele instituții publice pot fi remediate cu modele de succes din privat și invers, și că este loc sub umbrela statului social pentru fiecare  român care muncește cinstit în țara lui.

Dacă PNL-PDL mai continuă cu acest discurs instigator la ură socială, se impune sesizarea instanței, dizolvarea PNL sub aspectul încălcării art. 40, alin. (2)  din Constituția României, susține liderul social democraților din Alba.

Articolul precedentConflict izbucnit din cauza unei porții de mici
Articolul următorFanfara din Petreşti la ceas aniversar (1879-2019)

Comments are closed.