Participanți din cadrul manifestărilor cultural-artistice din județul Alba, sancționați contravențional.

Jandarmii au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în localitatea Horea, în cadrul manifestării cultural-artistice „Târgul Lemnarilor”.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, supărat că nu a primit la timp mâncarea comandată, a provocat scandal în care au fost implicați și vânzătorul împreună cu fiul acestuia.

Doi dintre aceștia au fost sancționați cu câte 200 de lei, iar cea de-a treia persoană cu 100 de lei.

Aducem încă o dată la cunoștința cetățenilor care participă la astfel de manifestări organizate în această perioadă, prevederile Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice:

Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

– săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice;

– provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice;