Cupru Min SA a lansat procedura privind valorificarea a aproximativ 45.000 de tone de concentrat de cupru, prin licitaţie internaţională deschisă, ce va avea loc la sediul societăţii, potrivit unui anunţ al companiei.

Potrivit anunțului, data limită de depunere a ofertelor: 24.10.2019 ora 13:00 iar deschiderea ofertelor  va avea loc pe data de 24.10.2019 ora 14:00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. Nu sunt acceptate oferte alternative. Durata contractului de vânzare-cumpărare ar urma să fie de un an.

Cuprumin Abrud a semnat în 2017 un contract pe o perioadă de doi ani de zile cu compania chineză Merlion Resources. Contractul a fost însă unul controversat, nefiind respectate mai multe aspecte din caietul de sarcini, iar ofertantul nu a constituit garanția de plată a prețului în sumă de 5.000.000 USD. Până la urmă contractul a fost finalizat cu bine

Cupru Min este o societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, având un număr de peste 550 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii romane, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.