Cum vrea un medic prins cu alcoolemie de 0,03 la volan să îşi păstreze permisul

Un şofer care a fost surprins de poliţiştii din Aiud că avea o alcoolemie de 0,03 la mie încearcă în justiţie să obţină anularea amenzii şi a deciziei de suspendare a dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

Judecătoria Aiud i-a respins plângerea, dar a contestat decizia la Tribunalul Alba. Şoferul (Z. C.), de profesie medic anestezit, a fost oprit de un echipaj de poliţie rutieră, pe raza municipiului Aiud, pe data de 29 august 2020, la ora 7.00. I-a fost pus aparatul etilotest care a arătat o valoare de 0,03 mg/1000, scrie presa locală. Deşi i-a spus agentului constatator că nu a consumat băuturi alcoolice, şoferul s-a ales cu o amendă de 1.305 lei şi cu suspendarea permisului pe o perioadă de trei luni.

„A relatat că a fost cazat la o pensiune din Aiud în seara zilei de 28.08.2020, în contextul in care este membru al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (…) şi în dimineaţa zilei de 29.08.2020 se îndrepta pentru efectuarea activităţilor specifice. A subliniat că nu a consumat deloc băuturi alcoolice şi posibil concentraţia de alcool depistata de aparatul etilotest să fi fost determinata de un concurs de împrejurări, respectiv de faptul că în seara zilei de 28.09.2020, a consumat fructe, care posibil prin fermentaţie sa fi determinat rezultatul indicat de etilotest”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentProgram dedicat tinerilor antreprenori din Regiunea Centru
Articolul următorCozmin Gușă rămâne președintele Federației Române de Judo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.