Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Alba Iulia, în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19 în România, având în vedere instituirea stării de alertă pe teritoriul României, pentru a evita aglomerările de persoane şi pentru a asigura protejarea cetăţenilor care apelează la serviciile SPCLEP, informează că începând cu data de 18.05.2020 se reia activitatea de oficiere a căsătoriilor cu respectarea măsurilor prevăzute în legea de instituire a stării de alertă, respectiv oficierea căsătoriei la sediul Primăriei Alba Iulia, se va realiza în prezenţa a cel mult 8 persoane, inclusiv ofiţerul de stare civilă, iar în locaţiile din aer liber (Grădina japoneză, Traseul Celor Trei Fortificaţii) se va oficia casătoria în prezenţa a maxim 16 persoane, inclusiv ofiţerul de stare civilă.

Eliberarea certificatelor de stare civilă la cerere precum şi a celorlalte acte de stare civilă (adeverinţe, de celibat, transcrieri, schimbări de nume pe cale administrativă etc.) se realizează în baza unei programări telefonice prealabile la nr. 0258/815565

La compartimentul de evidenţă a persoanelor, preluarea cererilor de schimbare a actelor de identitate, pentru toate motivele prevăzute în OUG. 97/2005, accesul se va realiza pe bază de bon de ordine, care poate fi procurat de la poliţistul local care asigură paza de la intrarea în instituţie.

Pentru orice nelămuriri şi informaţii vă stăm la dispoziţie la telefonul 0258/815565, 0258/814550 sau pe mailul serviciului [email protected] unde angajaţii serviciului vă vor răspunde cu promtitudine.