Premierul României, Florin Cîțu, susține că scumpirea combustibilului e normală, atâta timp cât și prețul petrolului a suferit modificări.

„La combustibil scumpirea vine de la petrol. A avut o creștere. Prețul petrolului acum scade. O să se modifice, cam în două săptămâni sau o săptămână. Prețul era mult mai mare dacă nu eliminam supraacciza introdusă PSD. Prețul a crescut peste tot în lume datorită fluctuațiilor petrolului pe piața internațională. O să scadă prețul la pompă.

În România au crescut veniturile mult mai repede anul acesta. Asta îneamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare. Mă refer la venitul mediu net. Veniturile în sectorul privat au crescut cu aproximativ 7,5 % – aproape 8%. Prețurile au crescut cu aproape 3%.

La energia electrică și gaz: au în plan sectorul construcțiilor, un sector foarte important în România. Ne uităm la soluții. Dar într-o economie de piață prețurile scad și cresc. Mie îmi place că discutăm acum când prețurile cresc să găsim soluții, dar nimeni nu vine să spună ce facem când prețurile scad.  Atunci înseamnă un profit mai mare pentru companii. Și nimeni nu spune ce facem atunci. Căutăm soluții pentru consumatorul vulenrabil, deja există în Parlament o lege în acest sens”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Sursa: Realitatea Din PNL