Culisele Statului Paralel: Continuă seria dezvăluirilor despre șeful CJ Ilfov – Hubert Thuma, contracte de 70 de milioane euro

În cei peste 2 ani de când Hubert Thuma este președinte al Consiliului Județean Ilfov, instituția a atribuit contracte în valoare de aproape 70 de milioane de euro. Și aici vorbim doar despre contractele pentru care s-a organizat o licitație.

Cei mai mulți bani s-au dus în cadrul unei licitații la care s-au depus cinci oferte. Trei au fost descalificate, iar un ofertant s-a retras. În final a rămas o singură ofertă, ca și cum ar fi fost o atribuire directă. Este vorba despre Delta ACM, o companie care tocmai intrase în insolvență și al cărei control a fost preluat de Primăria Sectorului 3. Pur întâmplător, președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, este și prim-vicepreședinte al PNL Sector 3.

La capitolul drumuri, județul Ilfov are de-a face cu două firme care par a fi abonate la toate licitațiile. Prima este Saga Infrastructura SRL. Societatea a reabilitat o stradă din Glina, a deszăpezit străzile din județ, a asfaltat drumurile din Ilfov, a reabilitat trotuarele din localitatea Cățelu și a reparat străzile din Tunari. Valoarea tuturor contractelor este de 67 de milioane de lei, adică de aproximativ 13 mii de euro.

Cea de-a doua firmă, Unitip Global SRL, a reabilitat câteva străzi și un pod, după ce a semnat un contract de 16,5 milioane de lei. CJ Ilfov, dar și autoritățile din Dragomirești, Voluntari sau Domnești au decis să lucreze cu această firmă prin atribuiri directe. Societatea vindea inițial produse cosmetice și se numea Unitip Parfum. Asta până când asociații au decis să-i schimbe numele și să modifice principalul obiect de activitate. Firma a trecut de la Comerț cu produse cosmetice și parfumuri, la lucrări de construcții clădiri.

În 2020, când firma a început să prospere și să facă lucrări în Ilfov, asociații inițiali au renunțat la afacere, iar unic asociat a devenit soția lui Marian Varvariche, un nume care a devenit cunoscut odată cu arestarea fostului deputat PDL, Alin Trășculescu. Acesta din urmă a organizat un grup cu ajutorul căruia ajungea să obțină bani prin trafic de influență. Grup căruia i s-a alăturat și Marian Varvariche.

Faptul că firmele se reinventează a devenit un obicei pentru județul Ilfov. La începutul pandemiei, mii de măști, mănuși și dezinfectanți de 1,6 milioane de lei au fost cumpărate de la o firmă specializată în aceesarea fondurilor europene și care era deținută de un om de afaceri din domeniul fabricării berii.

Iar o firmă care rulase în 2019 aproximativ 270.000 de lei, a primit două contracte fără licitație de 590 de mii de la CJ Ilfov un an mai târziu, tot pentru echipamente anti-covid. După aceste contracte, firma a avut o ascensiune fulminantă și a reușit să semneze peste 2.000 de contracte cu diferite instituții.

O altă firmă reinventată de Hubert Thuma este Optimal Project SRL care în 2019 abia rulase 460.000 de lei. În martie 2020 firma primea de la CJ Ilfov un contract de 2,7 milioane de lei pentru elaborarea unui proiect etnic la Măgurele.

Pe lângă contractele fără licitație, și deplasările de lux pe bani publici sunt o obișnuință în cadrul Consiliului Județean Ilfov. La începutul acestui an, la doar 5 zile de la invazia Rusiei în Ucraina, CJ Ilfov a aprobat o deplasare la un târg de imobiliar la Cannes. Delegația care a plecat a fost formată din 5 persoane, iar întreaga deplasare a costat 42 de mii de lei, potrivit celor de la BuletinDeBucurești. 

Articolul precedentProcurorii au clasat dosarul militarului decedat prin electrocutare!
Articolul următorOmul care l-a împroprietărit pe Cîțu, răsplătit cu funcții. Secretarul general al Guvernului: Totul este ILEGAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.