Compania AstraZeneca, prima explicație oficială în controversa loturilor suspecte: „NU există nicio probă a unui risc agravat de formare a unor cheaguri de sânge”

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca a explicat, vineri, într-un comunicat de presă, că nu există nicio probă a unui risc agravat de formare a unor cheaguri de sânge.

„În realitate, datele cu privire la acest tip sunt mult mai slabe la cei care sunt vaccinaţi, în comparaţie cu aşteptările în rândul populaţiei în ansamblul său”, se arată în comunicatul AstraZeneca, citat de  realitatea.net

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății – Andreea Molodovan a explicat ce se întâmplă în perioada următoare cu dozele suspecte de la AstraZeneca, după ce, joi, România a anunțat că oprește de la administrare un rest de peste 4.200 de doze de AstraZeneca dintr-un lot care a provocat numeroase reacții adverse, iar în Italia, de exemplu, mai mulți oameni au murit după vaccinare, fără a se stabili, deocamdată, o cauzalitate directă între administrarea vaccinului și deces.

„Utilizând mai mult vaccinul Astra Zeneca au început să apară mai multe studii. Este un act pur și simplu de onestitate astfel încât să se știe ce reacții apar. Să reținem că sunt evenimente excepționale. E bine să știm și noi de aceste reacții, dar și cei care se vaccinează.

Deocamdată vorbim de o metodă de precauție. Când ai semne de întrebare e bine să le lămurești. Ținând cont de cazurile depistate în Italia s-a pus problema pentru acel lot. Și la noi a fost luată măsura suspendării acelui lot. Este practic carantinat, urmând ca în cazul în care acele informații se infirmă să poată fi folosit în continuare”, a declarat Andreea Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății, vineri.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, la Realitatea PLUS: ”La AstraZeneca sunt de 4-5 ori mai multe reacții adverse comparativ cu celelate tipuri de vaccin”
Articolul următorAcțiuni pentru combaterea infectării cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.