Acțiuni pentru combaterea infectării cu COVID-19

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.    

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.  

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 198 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.  

Au fost controlate 58 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 98 de mijloace de transport, din care 35 de mijloace de transport în comun.  Au fost legitimate 2.022 de persoane și au fost făcute verificări la 84 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare. 

Echipele de control au depistat și sancționat 104 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 10 care nu au respectat interdicțiilor privind deplasarea.  

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. 

Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. 

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCompania AstraZeneca, prima explicație oficială în controversa loturilor suspecte: „NU există nicio probă a unui risc agravat de formare a unor cheaguri de sânge”
Articolul următorIMPORTANT! Listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19, disponibile! Populația de risc, prioritară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.