Cîmpeanu: ”ne întrebăm cu toții cum am ales această limită de  prag de 6 la mie. Nu credeam că ne vom mai apropia de acest prag!”

Sorin Cîmpeanu nu știe cine a propus pragul de 6 la mie pentru închiderea școlilor. Declarația făcută de ministrul Educației vine după ce, în urmă cu o lună, anunța că a propus ca școlile să rămână deschise până la atingerea pragului de 6 la mie. Ulterior, la începutul lunii septembrie, înaintea deschiderii anului școlar, Sorin Cîmpeanu se declara convins că perioada de depășire a ratei de 6 la mie va fi scurtă și nu vor fi pierderi în procesul de educație, pentru copii. 

„Acum ne întrebăm cu toții cum am ales această limită de  prag de 6 la mie. Nu credeam că ne vom mai apropia de acest prag. (…) Mie, ca ministru al Educației, fără competențe medicale, evident că nu mi-e clar. Ne-am bazat pe opiniile epidemiologilor”, a declarat ministrul Educației, marți seară, la o televiziune de știri.
 
În același timp, Sorin Cîmpeanu mai spune că nu credea ca pragul de 6 la mie să fie atins vreodată.
„Fac o mărturisire. E o convingere personală, nu vreau să o ridic la alt nivel. În momentul în care s-a stabilit acel prag de 6 la mie, multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de pragul de 6 la mie”, a menționat ministrul.

Ce declara Sorin Cîmpeanu pe 20 august despre pragul de 6 la mie

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu anunța pe 20 august că a propus și s-a agreat ca școlile să rămână deschise până la atingerea pragului de 6 la mie, „pentru că oricum copiii circulă și este de preferat să o facă într-un mediu controlat”. 
„De ce am propus și s-a agreat la acest nivel, sub rezerva validării în CNSU, pentru că oricum copiii circulă. Este de preferat să o facă într-un mediu controlat și va trebui să ne asigurăm că regulile se repsectă în școli foarte riguros, decâtsă circule în medii necontrolate.  În plus, nu vor fi pierderi educaționale. (…)
Am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de 6 la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați. Peste pragul de 6 la mie, lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârstă, de specificul activității, iar la carantină, sigur că da, se oprește întreaga activitate.

Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea ține toate școlile deschise”, mai explica în urmă cu o lună ministrul Educației, potrivit conferinței de presă susținute alături de ministrul Ioana Mihăilă pe 20 august, după ședința de Guvern pentru pregătirea începerii anului școlar.

 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentProtest în Piața Victoriei. Transportatorii blochează Capitala cu TIR-urile
Articolul următorMinistrul Finanțelor, anunț despre TĂIEREA excepțiilor de la plata impozitului și a contribuțiilor – Care sunt domeniile VIZATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.