Începând cu luna august a acestui an și beneficiind de o bogată colecție de carte pentru copii, cu texte scrise în limba engleză, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a început derularea proiectului 1.21 English 4 Kids.

Un proiect ce are ca obiective principale familiarizarea copiilor cu biblioteca și serviciile oferite de această instituție și promovarea colecției de carte destinată copiilor și tinerilor.

Încă de la prima ediție proiectul s-a bucurat de interes și a atras un număr important de beneficiari.

Activitatea lunii decembrie va avea loc în data de 20 decembrie 2019, cu începere de la ora 17:00, la sediul central al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Tema lunii decembrie este Christmas Time, temă specifică acestei perioade a anului.

În cadrul întâlnirii, copiii vor recapitula cunoștințele dobândite la edițiile anterioare, vor intona cântece specifice sărbătorilor de iarnă, vor învăța noi cuvinte prin intermediul jocului didactic și vor viziona filme tematice.

La final, doritorii vor putea împrumuta cărți la domiciliu, pe baza permisului gratuit de bibliotecă, permis ce poate fi întocmit pe loc.

Pe întreaga durată a activității, participanții vor avea la dispoziție colecția de carte în limba engleză a bibliotecii și vor beneficia de asistență specializată asigurată de bibliotecarele de la Secția de împrumut carte pentru copii.

La reușita activității va contribui, și de această data, profesoara Diana Mortură, voluntară în cadrul bibliotecii.

Întâlnirea lunii decembrie este ultima din acest an, iar participarea este gratuită.

Proiectul 1.21.English 4 Kids face parte din programul 1 USERS al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și se derulează sub forma unui club pentru copii în care aceștia dobândesc cunoștințe noi de limbă și civilizație engleză și participă la activități practice și teoretice, în care au prilejul să-și exerseze cunoștințele dobândite prin cântec, joc și ateliere creative.

Organizatorii proiectului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.