Certificatul verde intră în vigoare de astăzi. Unde se aplică și în ce condiții

De astăzi, intrăm în restaurante sau în sălile de sport doar cu certificatul verde, dacă ne aflăm într-o localitate în care rata de incidența sare de 3 la mia de locuitori. Certificatul arată dacă o persoană este vaccinată anti-COVID, testată sau a trecut prin boală. 

Operatorii economici ne vor verifica cu ajutorul aplicației „Check DCC” dezvoltate de Serviciul Român de Telecomunicații (STS) prin intermediul căreia vor scana codul QR și vor vedea, astfel, vor dacă persoana respectivă este vaccinată, testată sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile, aceste fiind condițiile specificate în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial.

Vorbim astfel despre prezentarea acestui certificat verde în cazul restaurantelor, nunților sau în cazul diferitelor evenimente, în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori. În această situație se află, în momentul de față, Satu Mare sau Timișoara, unde vor fi aplicatea aceste măsuri chiar începând de astăzi, 20 septembrie. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentA murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut anunțul
Articolul următorSpitalele rămân fără locuri libere la ATI. Câte paturi mai sunt disponibile în Capitală, dar și la nivelul întregii țări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.