Câte E-uri găsim în plicurile pentru răceală?- STUDIU InfoCons

Un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri!

 Conform studiului realizat în 2021, un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri. În medie,  un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).

Până la 87% zahăr într-un plic de răceală!

Studiul demarat de InfoCons în 2018, repetat în 2019 și continuat în acest an pe baza etichetelor a 20 de produse tip plic de răceală (soluție pulbere pentru suspensie orală), arată că procentajul la care poate ajunge cantitatea de zahăr dintr-un asemenea plic este covârșitoare. Mai mult zahăr decât ne imaginăm!

 Un plic împotriva răcelii poate conține pâna la 87% zahăr, media fiind 36%, în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs.

Aici poate fi accesat tabelul despre cantitatea de E-uri.

Articolul precedentUE urmează să adopte noi norme în materie de securitate cibernetică pentru smartphone-uri, dispozitive wireless și IoT
Articolul următorInstanța Supremă decide dacă Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.