Caravana literară a scriitorilor în școală continuă și în luna mai

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba contiună și în luna mai seria de întâlniri directe între copiii și tinerii din județul Alba și scriitorii contemporani.

Aceste întâlniri au ca scop stimularea lecturii și apropierea acestor categorii de cititori, de bibliotecă și serviciile oferite de aceasta comunității pe care o deservește.

În data de 10 mai 2019, începând cu ora 14:00, Caravana literară scriitori în școală va poposi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Poeții Gheorghe Dăncilă și Ioan Adrian Popa și părintele profesor Adam Domin, la rândul său autor de carte, sunt invitații acestei ediții a caravanei.

Evenimentul va debuta cu cuvântul de binecuvântare al decanului facultății, părintele profesor Mihai Himcinschi și cu mesajul institutional al managerului bibliotecii județene, domnul Silvan Stâncel.

Programul va continua cu prezentarea operei și a scriitorilor invitați și cu momente de lectură din volumele prezentate de aceștia.

La finalul evenimentului vor fi aduse în atenția celor prezenți două publicații ale Academiei Române, promovate de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în cadrul proiectului ,,România 100”.

Cele două volume sunt: Opere – Octavian Goga și Opere – Ion Agârbiceanu și vor fi oferite ca donație bibliotecii facultății de teologie, pentru a fi lectorate de cât mai mulți studenți.

Alături de acestea, scriitorii prezenți vor oferi la rândul lor volume cu autograf pentru colecția de carte a Facultății de Teologie Ortodoxă.

Evenimentul se va încheia cu semnarea unui parteneriat pe termen lung între cele două instituții organizatoare.

Articolul precedentDoi bărbați din Săliștea au fost reținuți pentru lovire
Articolul următorAmplasarea radarelor în perioada 11 – 13 Mai