Când vor putea aplica beneficiarii din HoReCa pentru schema de ajutor de stat

 Claudiu Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, a participat pe 10 iunie 2021 la evenimentul online “IMM-urile, oxigen pentru România – Ediția a II-a” organizat de News.ro. În cadrul intervenției sale, ministrul Claudiu Năsui a vorbit despre măsurile și programele gestionate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, menite să sprijine mediul de afaceri, profund afectat de măsurile restrictive impuse de pandemie.

În ceea ce privește schema de ajutor pentru HoReCa, demnitarul a subliniat că tot procesul va fi digitalizat, iar firmele care aplică trebuie să pregătescă doar patru documente: autorizațiile din 2019 și 2020, privind coduri CAEN, un certificat constatator de la ONRC, un certificat al unui auditor sau al unui expert contabil, la alegere, care să certifice provenienţa pe CAEN-uri a cifrei de afaceri și licența, în cazul în care nu se află deja în baza de date a ministerului.

Potrivit ministrului, aplicaţia pentru HoReCa, dezvoltată de STS, este în faza de testare, iar după promulgarea legii în Parlament și aprobarea normelor de implementare, beneficiarii vor putea aplica pentru schema de ajutor de stat.

 

 
Articolul precedentAVERTIZARE METEO de ploi, grindină şi furtuni în weekend. COD GALBEN în jumătate de ţară
Articolul următorS-a prelungit schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.